Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

A  TULAJDONOSOK  NÉVTELENSÉGE,

VAGYONVÉDELEM

A tulajdonosok névtelensége

Az adóparadicsomok gyakran ellentmondásos hírnévnek örvendenek, annak ellenére, hogy valójában teljesen jogszerű megoldások. Egyáltalán nem csak arról van szó, hogy tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató cégek választják ez az alternatívát, akik néhány év után a Seychelle-szigeteken szó szerint a paradicsomi körülményeket akarják élvezni.

A vállalkozók többsége alapos megfontolások után jut el egy adóparadicsomba. Leggyakoribb motiváció a tulajdonlás anonimitásának védelme.  Sok esetben vagyonuk védelmével kapcsolatos aggodalmaik, vagy éppen az egészségükért vagy szeretteik biztonságáért való aggódásuk vezérli őket.

A tulajdonlás valóban közügy?

A tulajdonosi szerkezet hazánkban rendkívül jól átlátható. A cégkivonatok a cégjegyzékből bárki számára hozzáférhetőek, követhetőek. Nem kell ahhoz sem Poirot-nak lennünk, hogy az ingatlannyilvántartásból lekérjünk egy tulajdonlapot vagy éppen egy vállalat pénzügyi kimutatását szerezzük meg, amelyben egy adott személy érdekelt.  Ugyanígy azonnal hozzáférhetőek a személyes adatok is, mint például születési hely és idő, vagy a tartózkodási hely.

Ne fedjük fel azt, amit nem feltétlen kell -  a titoktartás megvéd.

Miért törekedjünk a tulajdon titokban tartására?

A piaci versenytársak gyakorlata messze nem mindig tisztességes.  A versenyhelyzet néha olyan módszereket eredményez, amik egy yakuzától sem állnának távol. Mindezek negatív hatását ugyanakkor lehet, hogy "csak" éppen a magánéletében fogja érzékelni.

Az én házam (cégem), az én váram

Néhány ország - különösen Európában - nagyobb eleganciával dobja a vállalkozókat a közmondásos ragadozók elé, mint Nero császár a gladiátorait az arénában. Hogyan tudja ezt kivédeni? Szerencsére van lehetőség a vagyon megvédésére, akár úgy is, hogy külföldre költöztetjük a céget. Az offshore cégalapítás egy remek alternatív lehetőség az eredeti tulajdonos incognitójának megőrzésére.

Egy népszerű adóparadicsom, ahol garantált a magánélet védelme és nem lelhető fel a valódi tulajdonos

Alternatíva lehet egy helyi megbízott kinevezése. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az igazgatói pozícióra egy másik személyt nevezünk ki, aki pénzért vagy egyéb ellenszolgáltatásért ellátja ezt a funkciót. Az igazi tulajdonos személye így titokban marard, ami komoly előnyt tud jelenteni a piaci versenyben, vagy éppen meg tudja védeni a tényleges tulajdonost a média nemkívánatos támadásaitól.

A megbízott aktívan vagy passzívan képviseli a céget, mindig a tulajdonostól kapott utasításokat követi, soha nem cselekszik saját hatáskörben. Kiemelten fontos, hogy a jelöltet hiteles, megbízható közvetítő segítségével keresse meg. Idegen kezekbe adni ekkora hatalmat nagyon kockázatos lenne. Mi segítünk abban, hogy megtalálja a megfelelő személyt a pozícióra, továbbá segítünk a hatáskör kijelölésében is.

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.