Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

VAGYONKEZELŐI ALAP LÉTREHOZÁSA ÉS VEZETÉSE

Kezelje magasabb szinten vagyonának védelmét!

Szolgáltatásaink közé tartozik a vagyonkezelői alapok létrehozása és irányítása is. Miért hasznos és kényelmes megoldás egy vagyonkezelői alap létrehozása? Olvasson tovább, leírjuk.

A vagyonkezelői alapok története a középkorig vezethető vissza, amikor a nemesek keresték a lehetőséget, hogy miként tudnák megvédeni vagyonukat és hagyatékukat. Az elsőként létrehozott vagyonkezelői alapok egyértelmű feladata az volt, hogy a vagyont megőrizzék a családon belül a jövő nemzedék számára és elkerüljenek mindennemű kockázatot, ami azt eredményezhetné, hogy a vagyon a családhoz nem tartozó személyek kezében kerüljön. Bizonyos kiválasztott emberek részesülhettek ebből a vagyonból, de nem rendelkezhettek vele.

A vagyonkezelői alap egy olyan vagyonkezelési forma, mely az alapító vagyonából áll fel, ugyanakkor teljesen névtelen.  A vagyon ezáltal azonnal egy jogi személy tulajdonába kerül, tehát névtelenné válik. Az alapító ezek után kinevez egy vagyonkezelőt, aki a vagyonkezelési feladatokat ellátja. Ugyanakkor az úgynevezett kedvezményezett személy jogosult a vagyonból származó haszonból részesedni. Bizonyos feltételek teljesülése esetén (alapítvány alapítói okirata) a kedvezményezett kapja az alapítvány bevételét, de nem rendelkezhet felette. Pontosan ez az, ami lehetővé teszi, hogy a vagyont gondosan megvédjék mindenféle kockázattól.

Hol hozzunk létre vagyonkezelői alapot?

Napjaink egyik fő kihívása az, hogy egy jónevű banknál tudjuk megnyitni a bankszámlát. Kérdés még a jogi környezet kiszámíthatósága és stabilitása, nem utolsósorban pedig a vagyonkezelői alappal járó adózási előnyök.

Népszerű és egyben bizonyítottan jó célországok: Isle of Man, Luxemburg, Liechtenstein, Panama, Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság és 2014 óta a Cseh Köztársaság.

A vagyonkezelői alap előnyei

Az alap elsősorban közszolgálati (ilyenkor a vagyon egyrészét az adott célra elkülönítik, ebből nem részesül az eredeti alapító), de magáncélokat is szolgálhat. 

Vagyonkezelői alap magáncélú felhasználása:

Egy adott cél érdekében történő befektetés – Nagy előnynek számít az, hogy a vagyonkezelés egy vagyonkezelői alapon keresztül történik, felhasználva annak teljesen független kapcsolatait magán- és jogi személyekkel. Megvéd a nemkívánatos gyors változásoktól, mint például a családi vagyon eladása.

Vagyonvédelem – amikor a vagyontárgy elkülönül a tényleges tulajdonostól, úgy az a lehető legmagasabb szintű védelemben részesül. Ilyenkor nem tartozik semmilyen jogi vagy magánszemélyhez, és kezelése során csak a kedvezményezett érdekeit veszik figyelembe.  

A kedvezményezett magánéletének védelme – a kedvezményezett, sőt még a tulajdonos sem jelenik meg nyilvános adatbázisokban. A kedvezményezett így élvezheti vagyonnal járó hasznokat anélkül, hogy az magánéletére bármilyen hatással lenne.

A vagyon elosztása – a törvények egyértelműen előírják, hogy mi történik a vagyonnal például egy válás esetén. A vagyon elosztása lehet egyenőtlen, lehetnek olyan előre meghatározott feltételek, amik az eredeti tulajdonos akaratát teljesítik.

Védelem ellenségek ellen – Ha vagyonát egy vagyonkezelői alapnál van, akkor szinte lehetetlen, hogy az egy ellensége kezébe kerüljön.

Generációk közötti folytonosság biztosítása – a vagyon szétválasztása hatékonyan csökkenti egy kedvezőtlen generációs váltás veszélyét.

Az általunk ajánlott szolgáltatások

Figyelmesen meghallgatjuk

Akkor és csak akkor fogjuk megismerni az életét, ha figyelmesen meghallgatjuk Önt, és így fogunk tudni összeállítani egy csapatot, amely nemcsak szakemberekből, hanem egyben tapasztalt menedzserekből áll, akik az Ön személyes értékeit szem előtt tartva fogják összeállítani a vagyonekezelői alap terveit. Az Ön igényeire szabott megoldást fogunk javasolni, mely a jövőben előnyös lesz az Ön számára, valamint biztonságot és védelmet fog hozni Önnek és családjának egyaránt.

Tanácsok

Ha nem biztos abban, hogy a vagyonkezelői alap megfelelő-e az Ön számára, mi készséggel segítünk megtalálni az érveket és ellenérveket. Számolni fogunk a lehetséges kockázatokkal, előnyökkel, ugyanakkor a kölségekkel is. Segítségünkkel teljesen biztos lehet a döntésében.

A vagyonkezelői alap felállítása

Jogi és adószakértőkből álló tapasztalt csapatunk az Ön preferenciáit szem előtt tartva segít az alapot létrehozni egy gondosan megválasztott országban, majd segít minden apró részlet elrendezésében. Az alapszabályzat (alapító okirat, közjegyzői okirat ) elfogadása után átveszünk minden feladatot (az alapítványának létrehozásával járó adminisztratív feladatokat és a hatóságokkal való kommunikációt).

A vagyonkezelői alap irányítása

Az adminisztrátor személyében professzionális, egyénre szabott hozzáállással fog találkozni. Az adminisztrátor feladata jó gazdaként fellépni, kézben tartani minden fontos folyamatot, mint például a kurátorral (védnökkel) való kommunikáció.

A téma szakértői vagyunk és kiválóan ismerjük a vagyonkezelői alap létrehozásával és irányításával kapcsolatos kérdéseket.

Éljen a szolgáltatásainkból és tapasztalatainkból eredő előnyökkel egy nem kötelező érvényű, informatív találkozó keretében. Szívesen összeállítunk egy koncepciót az elképzelései alapján.

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.