Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

SZÉKHELYSZOLGÁLTATÁS KÜLFÖLDÖN

 

Székhelyszolgáltatás

Legyen szó kész cég (ready-made) megvásárlásáról vagy cégalapításról, a leggyakoribb extraszolgáltatás a cég székhelyének biztosítása. A székhelyszolgáltatással biztosítható a vállalat székhelye és hivatalos levelezési  címe.  A kezdő vállalkozók többsége személyes okokból nem a saját címén akarja jegyezni a cégét. Legyen akár iroda, ház, lakás, érdemes rögtön az elejétől a magánélet védelme és az anonimitás mellett letenni a voksot. Amint megvan a cég székhelye, előállt az első feltétel a cég bejegyzéséhez, amit  mi készséggel elintézünk Ön helyett. Ha kész cég vásárlásában vagy új cég alapításában gondolkozik, teljesíteni tudjuk az elképzelését és egy rangos címet tudunk biztosítani a cég számára.

Címeink színvonalas helyek, nem pincék, üres helyiségek vagy egyéb alkalmatlan helyszínek, melyeket alapból el kell kerülni. Ezek egyrészt pénzbírság veszélyét hordozzák, másrészt olyan veszélyekkel fenyegethetnek, hogy például a céget törlik a helyi cégjegyzékből, adóvissztérítéset visszatartják stb. A címen általában ki kell helyezni egy postaládát is, ahoval a hivatalos levelek érkeznek, máskülönben ezért is pénzbüntetés járhat.

Egy professzionális cég, mint a miénk, rangos címet biztosít,  ami lehet lakóház vagy irodának bejelentett, nem lakáscélú helyiség, ahol van aki átveszi a postai küldeményeket, így Ön sokkal kényelmesebben tudja teljesíteni a cég székhelyének biztosításával járó kötelességeit.

A székhelyszolgálatást világszerte 64 országban tudjuk nyújtani.

Mit tud Önnek adni az általunk biztosított székhely:
• rangos cím Prágában Londonban, Budapesten, Moszkvában és számos más országban
• világos, letisztult kép
• a magánélet védelme a lakóhelyén
• névtelenség
• a cég székhelye szerinti adóhatósághoz történő bejelentkezés
• hivalatok és intézmények könnyű elérhetősége

Költségek megtakarítása:

Számos költség felmerül. Spóroljon a bérleti díjon, amelyhez akár hathavi kauciót kell letenni, az energiaköltségen, telefonon, interneten, adminisztratív költségeken, a titkár vagy asszisztens fenntartásának költségén. Ugyancsak megtakarítást érhet el az irodai berendezések és a biztosítás kapcsán. Nem lesz szüksége több alkalmazottra. Ezzel egyben mentesül az admininsztratív terhek alól, ami a hatóságok felé történő jelentési kötelezettségeket illeti, melyhez a tulajdonos hozzájárulására, rengeteg dokumentumra, űrlapra, papírmunkára, visszaigazolásra van szükség. Mindez komoly energiabefektetéssel és pénzzel jár, amihez még jönnek a havonta fizetendő összegek. Az Ön ideje pedig megfizethetetlen.

Van egy MEGOLDÁSUNK az Ön számára!

Exkluzív helyszíneket kínálunk igen kedvező áron, melyek tartalmazzák:
• a helyi törvényeknek megfelelő székhelyszolgáltatást 
• a dokumentumok törvényes átvételét és megőrzését
• professzionális fogadtatást ügyfelei számára a kiválasztott címen, a virtuális iroda munkaidején belül 

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.