Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

OFFSHORE CÉGEK

ADÓOPTIMALIZÁLÁS

ADÓPARADICSOMOK

Offshore cégek - adóoptimalizálás
Adóparadicsomok  - elérhetőek az Ön számára is

Közismert, hogy napjainkban nem nehéz áthelyezni cégünket egy másik országba és kihasználni a tényt, hogy egyes országok komoly "versenyelőnyöket" kínálnak a náluk bejegyzett cégeknek.  Vannak országok, amelyek a kettős adózást elkerülő nemzetközi egyezmények aláírására helyezik a hangsúlyt, míg mások az adóoptimalizálásra, ezáltal mininálisra csökkentve a befizetendő adók mértékét. Kitalálja, hogy melyik országokban a legelégedettebbek a vállalkozók?

Offshore cég létrehozása az alábbi főbb előnyökkel járhat:

 • tulajdon- és adatvédelem, a valós tulajdonos névtelenségének védelme
  (Példa: egy kft tulajdonosa egy ciprusi cég, melynek adatai nyilvánosan hozzáférhetőek a cégnyilvántartásban - a ciprusi cég tulajdonosa ugyanakkor rejtve marad.
 • A bürokratikus terhek csökkentése
  (Olyan országok, ahol minimálisak a hatóságoknak benyújtandó jelentések)
 • Adóoptimalizálás
  (Például ha olyan országba költözünk, ahol a vállalkozások mentesek a  társasági adófizetés terhe alól)
 • Üzleti kockázatok megoszlása (fizetésképtelenségi viták), versenytársak támadásai
  (a tulajdonjogok névtelensége, tulajdonjog felosztása több szervezet között)
 • Világpiaci terjeszkedés, márka erősítése (gyakori indíték az amerikai piacra történő terjeszkedés esetében)

Az offshore kifejezés olyan vállalkozást jelent, amely egy másik országban van bejegyezve, mint ahol tényleges gazdasági tevékenységet folytat. Néha az offshore-t tévesen "adóparadicsomnak" nevezik, az emberek többsége ezt az elnevezést használja. Miért nem tehetünk közéjük egyenlőségjelet? Mert lehet adóparadicsom az az ország is, ahol az üzleti tevékenység zajlik - például az Ön országában is vannak bejegyezve olyan gyártó cégek, amelyek bizonyos ösztönzők hatására települtek ide, és gyakorlatilag semmilyen adót nem fizetnek. Ugyanakkor egy offshore célországban is lehetnek magasabbak az adótételek, ezzel szemben alternatív előnyöket kínálhatnak (például a tulajdon magasabb szintű védelme).

Vezetői szempontból az adóra mint költségre kell tekinteni - amint az adózást így kezeljük, máris szélesebbek a lehetőségek az optimalizáláshoz, tervek összeállításához. Teljesen jogszerű és törvényes az adóterhek optimalizálása - ami persze más mint az adóelkerülés, az adó nemfizetése vagy az adócsalás.

Foglalkoztatják az adóoptimalizálási lehetőségek?

Szakértői csapatunk készen áll a legösszetettebb kérdések megválaszolására is.
A legális adóoptimalizálás nem azon a tényen alapul, hogy az egyes országok "nem kommunikálnak" egymással és nem adják át egymásnak az adózók adatait vagy a külföldi bankban elhelyzett bankbetétekre vonatkozóan megtartják a banki titkot és az információkat az ott tartott pénzekre vonatkozóan. Ez tipikus példája az adóelkerülésnek, ami a világ legtöbb országában tiltott, és amit egészen biztosan nem javasolunk.

A tisztességes és hatékony adótervezés célja olyan megoldás keresése, amely által a különböző országok által kínált előnyöket legitim módon lehet kihasználni. Ezért határozottan javasoljuk, hogy ne végezzen egyedül offshore adóoptimalizálást, hacsak nem rendelkezik megfelelő nemzetközi jogi ismeretekkel és nem ismeri az adott ország törvényeit és jogszabályait.
Ha offshore vállalkozás alapításában gondolkozik, készséggel megosztjuk Önnel tapasztalatainkat és tanácsot adunk arra vonatkozóan, hogy melyik megoldás lenne a legmegfelelőbb az Ön számára.

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.