Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

MAGÁNALAPÍTVÁNY LÉTREHOZÁSA ÉS VEZETÉSE

Védelmet keres a vagyontárgyai számára, egy optimális formát az eszközök kezelésére? Hozzon létre egy alapítványt, ezzel szerezzen jogi személyiséget, és egyben az alapítványba kerülő eszközöknek magasfokú védelmet. Ily módon az eszközök biztonságosan elkülönülnek Öntől és üzleti vállalkozásától, illetve egyéb kockázatoktól!

Mit jelent a magánalapítvány elnevezés

Az alapítvány az alapító által az alapító okiratban meghatározott tartós cél folyamatos megvalósítására létrehozott jogi személy.  A magánalapítványt az Egyesült Királyságban Anglia és Wales Jóléti Bizottsága (Charity Commision for England and Wales) regisztrálja és szabályozza.  Az alapítványit nem üzleti céllal hozzák létre, a benne foglalt eszközök felhasználását a szerződésben vagy az alapító okiratban foglalt feltételek szabályozzák. Szerepelhetnek benne ingóságok, ingatlanok, értékpapírok és készpénz. Az ezekből az eszközökből származó bevételek adómentesek, az alapítvány részt vehet vegyesvállalatokban is. Magyarországon míg korábban alapítványt kizárólag “tartós közérdekű cél” ellátása érdekében lehetett bejegyezni, az új Ptk. már bármilyen “tartós cél” érdekében lehetővé teszi alapítvány rendelését. Ez a módosítás nyit teret a magánalapítvány létesítése számára.A polgári törvénykönyv szerint alapítványt nem lehet gazdasági tevékenység folytatására alapítani, azonban az alapítvány az alapítványi cél megvalósításával közvetlenül összefüggő gazdasági tevékenység végzésére jogosult.

Minden felelősségteljes alapkezelő adótervezési koncepciójában szerepelnek a magánalapítványok. Nagyon sok múlik a megfelelő ország kiválasztásán.

Az alapítványok általában adómentességet élveznek, de sok múlik az adott ország törvényein és rendeletein. Fontos, hogy figyelemmel kövessük minden egyes ország adózási és jogi környezetét.

Védelmet nyújt egy alapítvány az Ön befektetéséhez?

A magánalapítvány egy remek eszközkezelési lehetőség, mely jogi személyiséggel bír. Az alapítványban elhelyezett eszközöket befektetési egyezmények védik. Az alapítvánnyal lehetőség nyílik arra, hogy az eszközöket elkülönítse az eredeti alapítótól. Egy másik érdekes előny a tényleges tulajdonos kilétének a kezelése. Az alapítványba bevitt eszközök elkülönülnek az eszköztulajdonos személyétől. Az eszközök tulajdonosaként a nyilvántartásokban az alapítvány jelenik meg.  Az egyes alapítványok kezelésével kapcsolatos feltételek eltérhetnek egymástól, de általánosságban elmondható, hogy az alapítvány profitja adómentes, és nincs adófizetési kötelezettség az eszközök alapítványba történő elhelyezése után. Ugyanakkor ha egy adott eszköz már bekerült az alapítványi vagyonba, akkor az már az alapítvány vagyona is marad, és a befizető akkor sem kapja vissza, ha az alapítvány megszűnik.

A magánalapítvány létrehozásának előnyei:

  • adómentesség
  • az alapítvány jogi személy
  • vagyonvédelem
  • az alapító irányíthatja az alapítványt.

A magánalapítvány létrehozásának módja:

Az Egyesült Királyságban és Magyarországon számos jogszabály és rendelet szabályozza az alapítvány létrehozásának módját, mely szabályokat nem könnyű követni.  Ha felmerült Önben egy alapítvány létrehozásának a szándéka, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot. Konkrét javaslatot fogunk készíteni és elintézzük a folyamat indítását az újonnan létrehozandó alapítvány sikeres előkészítéseként, így Önre már csak az alapítvány vezetéséből származó előnyük maradnak.

Mikor célszerű alapítványt létrehozni?

Ha Ön bérbeadható tulajdonnal vagy tulajdonokkal rendelkezik, szerzői jogok tulajdonosa, szellemi tulajdonból származik bevétele, akkor egy alapítvány létrehozásával lehetősége nyílik arra, hogy adómentes nyereségre tegyen szert. Az alapítvány tulajdonában lehetnek műtárgyak és szerzői jogok is.

Célszerű-e Önnek magánalapítványt létrehozni?

Milyen előnye származhat egy magánalapítvány létrehozásából?

Tudja-e, hogy miket kell összeállítania a magánalapítvány létrehozásához?

Készséggel segítünk a kérdések megválaszolásában és az alapítvány létrehozásában, valamint jövőbeni menedzselésében. Egészen meglepő eredményeket tud hozni az adómegtakarítás – vegye fel velünk a kapcsolatot mielőbb! Szakértőkből álló csapatunk segíteni fog minden területen.

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.