Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

ÉSZTORSZÁG

Észtország

 

Észtország a Skype, a Hotmail és számos más nagyvállalat otthona. Vajon miért választja ennyi cég Észtországot? Észtország egy kis ország, amely hajlandó kinyitni kapuit az új üzleti vállalkozások előtt és mindent megtesz annak érdekében, hogy a külföldi vállalkozók és befektetők számára a lehető legjobb körülményeket teremtse.

Az észt cégalapítás előnyei:

 • A cégalapítás Észtországban számos előnnyel jár, ilyen pl. a 0%-os társasági adó, ha Ön mint tulajdonos a profitot visszaforgatja a vállalkozásba, ami már önmagában nézve is jótékony hatású.
 • Az előnyök között szerepel még a minimális bürokrácia, a problémamentes ÁFA-regisztráció és a lényegesen alacsonyabb adminisztratív terhek, melyek szintje pl. 1/5-e a Cseh Köztársaságban meglévőknek.
 • Említésre méltó még, hogy 190 ország közül Észtország a 12-ik, előkelő helyen áll az üzleti feltételek minősítésében, fizetőeszközük pedig az euró.
 • Amennyiben Észtországban alapít céget (s.r.o.), vállalkozása remek ugródeszka lehet oroszországi vagy más ázsiai üzleti vállalkozáshoz.
 •  

Kis- vagy középvállalkozó? Vajon megéri Önnek az észtországi cégalapítás?

 

 Észtország nem minősül adóparadicsomnak, a cégalapítás nem jár komolyabb pénzügyi és adminisztratív terhekkel. Nem szükséges hozzá százmilliós nagyságrendű árbevétel, így valóban megfontolandó a cégalapítás. A kisebb forgalommal rendelkező kezdő vállalkozókat az ország nagyon szívesen látja, ők pedig bizonyára örömmel használják majd ki a 0%-os társasági adót, mely összeget visszaforgathatják a saját vállalkozásuk fejlesztésébe. Így aztán a cég gyorsabban gyarapodhat és versenytársaival szemben helyzeti előnybe kerülhet.

 

 A volt szovjet tagköztársaságok közül Észtország a legfejletteb, egyben liberális és progresszív állam.

 Csak az ún. disztribúciós adót (a szétosztott nyereség utáni adót) kell fizetni, ami kiváló  a holding társaságok számára

 • A nyereség és árbevétel után nincs adó
 • A számok nem hazudnak, sőt a számok megbízhatóak. Az észt számok szívünknek kedves igazságokat rejtenek – az itteni adózási feltételekkel sok pénzt lehet megtakarítani.
 • A szétosztott nyereség utáni ún, disztribúciós adó 21%, ami a következőket jelenti: ha van 1000 USD bevételünk, melyből a tulajdonosok megkapnak 1000 USD-t, azaz a 100%-ot, akkor ki kell fizetni az adót. Ha viszont az 1000 USD-t visszaforgatjuk a vállalkozásba, akkor nem kell utána adót fizetni, ami ideális megoldás lehet a befektető cégek számára.
 • Nincs forrásadó, a külfüldön megszerzett jövedelem 100%-ban adómentes. Tehát ha vállalkozása nem helyi, és jövedelmét külföldön szerzi meg, akkor már kezdhet is ünnepelni, mivel nem lesz adófizetési kötelezettsége, amennyiben van másik európai vállalkozása is. Mit szól hozzá?
 • Minimális papírmunkára lesz szükség, ami hatalmas előny – sok álmatlan éjszakától fog mentesülni.
 • Észtország az EU tagja, a cégadatok hozzáférhetőek, bármelyik banknál lehet bankszámlát nyitni.
 • Észtország számos állammal kötött kettős adózás elkerülését célzó egyezményt.
 • Tehetséges munkavállalók remek nyelvismeretekkel, jó oktatási rendszerrel. Észtország ideális helyszín a max. 500 főt alkalmazó kis- és középvállalkozások számára. Nem árt tudnunk, hogy Észtország a helyi IT-szakemberek nagy számáról is ismert.
 • Remek lehetőség az európai piacon az újonnan induló vállalkozóknak és befektetőknek.
 • Szintén kiváló lehetőség oroszországba irányuló üzleti vállalkozáshoz, miközben még Európában maradunk. Csak abba kell beletörődni, hogy a tél éppen olyan kemény, mint Oroszországban. 🙂
 • Észtországban tényleges fizikai jelenlét nélkül is működtethető a vállalkozás, könnyen megszerezhető az e-személyazonosság – a határon történő belépéskor kell csak a személyazonosságot igazolni, ujjlenyomatot, biometrikus adatokat rögzítenek. A jövőben mindezt várhatóan már az észt követségeken is lehetővé teszik.

 

Napjaink elfoglalt üzletemberei közül sokak számára az adminisztráció az egyik legnépszerűtlenebb tevékenység. Ha Ön is közéjük tartozik, akkor mi minden adóminisztrációt átvállalunk, sőt még többet is, így időt és pénzt takarít meg.

 Ha Észtországban szeretne céget alapítani, akkor a legjobb helyen jár. Töltse ki a formanyomtatványt, és máris nekiláthatunk.

 

Cégforma: OU (a magyar kft megfelelője)

Megalapításhoz szükséges idő: 1 hét

Tulajdonosok száma: legalább 1, bármilyen nemzetiségű

Tulajdonosok: a tagok lehetnek külföldiek  vagy jogi személyek

Jegyzett tőke: 2 500 EUR

Bemutatóra szóló részvény: nem megengedett

Előírás a bejegyzett cím, de nem kell fizikailag is ott lenni

Kötelező a helyi titkár

Igazgató: legalább 1, a maximum nincs meghatározva

Az igazgató lakcíme: az igazgatónak nem kell rendelkeznie észtországi lakcímmel

 

Adózás

Társasági adó 20% (osztalékadóként fizetve)

Forgalmi adó 20%

Osztalék 0%, kamat 20% (0% az euró betétekre)

Az ÁFA 20%, a csökkentett ráta 9%.

Számos országgal van érvényben kettős adózási egyezmény, ebben rögzítve van az osztalék, a kamat és a jogdíjak adója.

Könyvelés: kötelező a könyvelés és a könyveléselőkészítés

A könyvvizsgálat nem  kötelező.

Anonimtás és titkosság: Az igazgatók és tulajdonosok adatai nyilvánosan hozzáférhetőek a cégjegyzékben.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed aliquam efficitur nisl, ac ullamcorper justo dictum vel. Phasellus maximus elementum cursus. Vestibulum vel fermentum lectus. Integer finibus nibh nec quam imperdiet iaculis. Vivamus tempus dui eu nisi facilisis vehicula. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nunc nec tristique diam.