Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

DUBAI

A dubai-i gazdasági növekedés potenciálja jól ismert mindazon cégek számára, melyek már jelen vannak az országban. Szeretne a nyomukban járni? Milyen előnye származhat egy Dubaiban bejegyzett cégből? A Dubai Nemzetközi Pénzügyi Központot (DIFC) a világ 10 legnagyobb pénzügyi központjának egyikeként tartják számon. Tizedik helyre került a The Banking Magazine nemzetközi pénzügyi központokat (IFC) felvonultató listáján London, New York, Hong Kong és Szingapúr mellett.

 

Dubai és az üzleti világ

A jól ismert mondás szerint (és elnézést a spirituálisan gondolkodóktól) a pénz mindenekelőtt. Ez 100%-ban igaz Dubaira. Az ország elképesztő lehetőségeket kínál a meggazdagodásra és a jólétre. Mindez elsősorban annak köszönhető, hogy a magánszemélyek nem fizetnek jövedelemadót. Így rengeteg pénz takarítható meg.

 

Dubai és a Szabad Üzleti Zónák

Dubaiban több erőteljesen fejlődő üzletág is létezik. Ezeket nevezik Szabad Üzleti Zónáknak (Free Business Zones). A lényeg, hogy lehetővé teszik külföldi cégek számára, hogy úgy telepedjenek itt meg, hogy közben megtartsák offshore státuszukat.

A vállalkozás legfőbb előnyei

  • A szabad zónák többnyire adómentesek
  • Az engedélyt általában 2-6 hét alatt megadják, bár ez zónánként változik
  • Valamelyest korlátozó tényező, hogy minden üzleti tevékenységet az adott zónán belül kell végezni
  • Fontos, hogy több adómentes zóna is csak a Dubaion kívüli kereskedelmet teszi lehetővé
  • Vannak olyan zónák, ahol bizonyos típusú vállalkozásokra külön szabályozás van érvényben

 

Offshore cégek Dubaiban

A dubaii offshore cég (Dubai LLC) egy korlátolt felelősségű társaság, melyet adómentes övezetben alapítanak (ld. fentebb).  Az LLC normál feltételekkel folytathat üzleti tevékenységet és teljes egészében külföldi állampolgárok tulajdonában lehet. Ugyanakkor - mivel nem szükséges fizikailag fenntartani irodát - az LLC virtuális irodán keresztül is működtethető.

 

A legfontosabb információk:

  • Mivel Dubaiban nyilvánosak a cégek igazgatóinak és tulajdonosainak adatai, azt javasoljuk, hogy az anonimítás megtartása érdekében vegyék igénybe egy kinevezett képviselő szolgáltatását.
  • A helyi hatóságokhoz auditált éves beszámolót kell benyújtani.
  • Az adómentes zónában bejegyzett cégek üzleti tevékenységüket csak az adott zóna területén folytathatják. Az Egyesült Arab Emirátusok területén ez nem megengedett. Dubaion belül is csak az adott zóna területéről lehetnek ügyfelei. Ez egy lényeges korlát, különösen, ha a cég szeretne bejutni az Egyesült Emirségek belső piacára.
  • További hátrányt jelent, hogy nem hozható létre akármilyen típusú társaság egy adott zónán belül. Mindegyik zóna egy adott tevékenységre lett kialakítva. Példaként említhetők az export- és importtevékenységre kialakított zónák, vagy a technológiai vagy ehhez kapcsolódó tevékenységet folytató cégeknek kialakított zónák. Az üzleti tevékenység tehát ahhoz a zónához kötött, ahol a céget bejegyezték.
  • Dubait nem kell nagyon bemutatni. Az Egyesült Arab Emírségek mindenkinek kínál meglepetést. Akárhonnan is érkezik az ember, Dubai egy csodás tündérmesének tűnik. Képzeljen el egy helyet, ahol a rendőrségi flotta Lamborghinikből, Ferrarikból és Bentley-kből áll. Egy helyet, ahol az ATM-ek aranyrudat adnak ki. Az országot, ahol a mulimilliomos teveversenyeken már robotok is versenyeznek. Üdvözöljük Dubaiban, az aranyvárosban.

 

Korábban egy oázis volt a sivatagban, ma a világgazdaság egyik fő ütőere. Készen áll?

 

Dubaii vállalkozás:

Vállalkozás formája: Dubai Szabad Üzleti Zóna Korlátolt Felelősségű Társaság (Legal Liability Company (LLC) Dubai Free Zone)

Létrehozáshoz szükséges idő: 10 munkanap

Partnerek száma: minimum 1, maximum nincs meghatározva

Partnerek: lehet magánszemély vagy jogi személy

Jegyzett tőke: min. jegyzett tőke 50 000 AED, maximum nincs meghatározva

Bemutatóra szóló részvény: nem megengedett

Szükséges: székhely a Dubai Szabad Zónában

Helyi képviselő: nem szükséges

Cégvezetők: min. 1, max. 7, csak magánszemélyek

A cégvezetők lakhelye: nem kell állandó dubaii lakcímmel rendelkezniük.

 

Adózás Dubaiban

Jövedelemadó: a szabad zónákban 0%

ÁFA: a szabad zónákban szintén 0%

*Az Egyesült Arab Emirségekben az ÁFA és a belföldön szerzett jövedelmek utáni társasági adó 5%.

Az Egyesült Arab Emirségek több mint 60 országgal írt alá kettős adózási egyezményt.

Könyvelés: kötelező a könyvelés és az éves zárás, adóbevallást kell benyújtani.

Könyvvizsgálat: el kell készíttetni, a könyvvizsgálót az igazgató(k) nevezi(k) ki.

Anonimítás és titoktartás. Az igazgatók és tulajdonosok adatai hozzáférhetők a cégjegyzékben.