Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

CÉGALAPÍTÁS KÜLFÖLDÖN

A LEHETSÉGES ORSZÁGOK ÁTTEKINTÉSE

Alapítson vállalkozást külföldön

Közismert, hogy minden országban megvannak az üzleti környezet előnyei és hátrányai.

Az offshore vállalkozás létrehozásának leggyakoribb indítékai:

• a tulajdonjog névtelenítése
• pénzügyi okok - adóoptimalizálás
• a bürokrácia csökkentése
• a márka erősítése

Pénzügyi okok - az offshore vállalkozás révén jelentős adóoptimalizálás érhető el, a legnépszerűbb helyeken reálisan elérhető a fél százalékos vagy az alatti adószint. Ez azonban messze nem a legfőbb indok. A cég áthelyezésének másik fő oka a tulajdonjog névtelenítése és a tulajdonosok magánéletének védelme. Másik leggyakoribb ok a cég adminisztratív terheinek csökkentése - a vállalkozók egyszerűen meg akarnak szabadulni a túlzott, kötelező adminisztrációtól, és vannak olyan országok, amelyek erre a célra sokkal inkább alkalmasak. További indok lehet a márka megerősítése és a cég világpiaci terjeszkedése.

Vigyázat: nem minden külföldi cégalapítás, majd az azt követő számlázás jelenti automatikusan, hogy a megoldás jogszerű is - ha nem a megfelelő megoldást választjuk, akkor a felállt struktúra illegális adóelkerülésnek minősülhet.  Az adókedvezmény összegének optimalizálása nem ugyanaz, mint az adó be nem fizetése vagy illegális elkerülése.

Az adóoptimalizálás célja az adófizetési kötelezettség minimálisra csökkentése a fennálló jogi kereteken belül.

Hogyan lehet okosan kihasználni a külföldi vállalkozás adta előnyöket, miközben teljes mértékben betartjuk az adott ország jogszabályait és az EU normákat?  Készséggel tájékoztatjuk a lehetőségekről. Sokéves tapasztalattal rendelkezünk a különböző típusú vállalkozásokkal kapcsolatban és Önnek is segítünk megtalálni az optimális megoldást.
Számos ország közül választhat -  találja meg a legmegfelelőbbet a 64 ország közül! Minden ország más és más előnyt tartogat a vállalkozók számára.

A külföldi országok minősülhetnek onshore-nak vagy offshore-nak, attól függően, hogy milyen előnyöket nyújtanak a vállalkozóknak.

Az onshore országok túlnyomórészt Nyugat-Európában találhatóak, stabil jogi környezetet és alacsonyabb adórátákat kínálnak. Ezekben az országokban előírás a könyvelés vezetése, az adóbevallás benyújtása és az adófizetés. Jellemzően ide tartozik az Egyesült Királyság, Hollandia, Svájc, Luxemburg, Málta vagy az Egyesült Államok.

Az offshore országok minimális nyilatkozatokat és díjakat kérnek a cégektől (rendszerint a cég csak egy, a forgalmától független, fix éves díjat fizet), és általában nem előírás a számlavezetés. Ugyanakkor amíg egy onshore országban bejeegyzett cég az üzleti partnerek szemében növeli a vállalkozás hitelességét, addig az offshore vállalkozások esetében pont ellentétes a helyzet.  Az offshore országok jellemző képviselői a Seychelles-szigetek, Bermuda, Brit Virgin-szigetek, Gibraltár, Bahama-szigetek vagy Belize.  Egy helytelen cégalapítás még káros is lehet az adott cégre nézve. 

A vállalkozás irányítására többféle modell létezik. 

Az első lehetőség az, hogy a cégalapításhoz, bankszámlanyitáshoz egy cég szolgáltatásait veszi igénybe, majd egy helyi képviselőt vagy alkalmazottat bíz meg a további adminisztrációval, mint pl. a bevallások beküldése vagy a helyi hatóságokkal történő kapcsolattartás. A másik lehetőség, hogy kész céget vásárol (ready-made), amelynek már van múltja, elkészített dokumentációja, majd az adminisztárciót egy külső szakemberre bízza, aki az összes szükséges adminisztratív feladatot ellátja (mint amikor kiszervezett cég végzi a bérszámfejtést vagy a könyvelést). Természetesen a tulajdonos ezen szolgáltatások igénybevétele esetén is teljeskörű irányítással és jogkörrel rendelkezik a cég ügyeinek tekintetében.

Számos lehetőség létezik, melyek az adott cég igényeinek megfelelően testreszabhatóak - készséggel segítünk az Önnek leginkább megfelelő modell megtalálásában. 

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.