Hívja a +36 70 336 1426‬ telefonszámot!  info@zenronhungary.com        

BEFEKTETÉSI ALAP LÉTREHOZÁSA

Haladó megoldás profitgenerálásához

Évek óta bejáratott módszer, hogy a profitgeneráláshoz kollektív befektetést alkalmaznak.  Ugyanakkor kevésbé ismertek azok a szabályok és eljárásrendek, amelyek mentén létre lehet hozni pl. egy befektetési alapot. Ne tántorítsa el a folyamathoz szükséges idő és adminisztratív terhek. Segítünk.

Befektetési alap - egyedi eszköz adócsökkentő jövedelem generálására

A befektetési alap mögött az az alapötlet áll, hogy a magánbefektetők tőkéjét gyűjtjük össze, majd így, együttesen érünk el alacsony kockázatú profitot. Ez legfőképpen a kockázatmeghatározásnak köszönhető, ugyanis az alap többfajta típusú befektetést tesz lehetővé, az adott befektetési stratégiának megfelelően. A befektetők számára sokkal biztonságosabb, ha pénzük különböző terüleken kerül befektetésre. A befektetők további előnyhöz tudnak jutni az ún. tőkeáttételnek köszönhetően is. Minél nagyobb a befektetett tőke, annál nagyobb a profit. A befektetési alapok koncepciója több mint 150 éves és mind a mai napig a profitgenerálás egyik leghatékonyabb módja, a benne foglalt kockázathoz képest. Az első befektetési alapot Skóciában hozták létre és rövid időn belül számos elégedett ügyfelet tudhatott magáénak.

Egy befektetési alapban több befektető pénze van jelen, a kockázat megoszlik, befektető pedig speciális és egyben professzionális alapkezelésben részesül. A befektetési alap jogi személy, leggyakrabban vegyesvállalat. Az alapba történő befektetetés részvények vásárlása formájában történik. Minden egyes befektető részvénytulajdonossá válik.

Befektetési alap létrehozása

A befektetési alap létrehozása időigényes folyamat, mely hosszadalmas előkészítést igényel. Jogi és adótanácsadásra lesz szüksége, továbbá elő kell készíteni a részvények az alapszabályzatot, a befektetési alapokban történő megjelenést és számos egyéb dolgot. Szükség lesz a helyi felügyeleti szerv feltételeinek betartására, az Egyesült Királyságban ez az FCA (Financial Conduct Committee), a Cseh Köztársaságban a Cseh Nemzeti Bank, Magyarországon a Magyar Nemzeti Bank.

Mit jelent a QIF rövidítés?             

A minősített befektetői alap (QIF) igen hatékony módja a kollektív befektetéseknek. Előre meghatározott befektetési stratégián alapul, de a pénzügyi eszközöket nem a nagyközönségtől gyűjti, hanem kvalifikált befektetőktől - olyan befektetőktől, akik írásban nyilatkoznak arról hogy van tapasztalatuk a minősített befektetői alapokba történő befektetésekben.

A minősített befektetői alapok a befektetők számára lehetővé teszik, hogy olyan izgalmas befektetési formákban vegyenek részt, melyeket korábban csak intézményi befektetők vagy bankok részére tartottak fent.

A minősített befektetői alapban minimum két minősített befektető van jelen, maximális számukra vonatkozóan nincs törvényi előírás.

A befektetési alap létrehozásához vegye igénybe a Zenron professzionális tanácsadó cég és partnerei szolgáltatásait, akik végigkísérik Önt az alapítás folyamatán és az adminisztratív feladatokon. A Zenron jónevű, több éves tapasztalattal rendelkező csapatával együttműködésben mindennemű felesleges izgalom nélkül, könnyen, minimális idő és pénz ráfordításával tudjuk létrehozni a befektetési alapot.  Segítőkész, tapasztalt, kvalifikált szakemberekből álló csapatunk a biztosíték arra, hogy a befektetési alap igen rövid időn belül feláll. Készséggel osztunk meg Önnel további információkat.

A befektetési alapokkal járó adózási előnyök

A Zenron adószakértői készséggel terveznek Önnek egy olyan struktúrát, mellyel maximális időt és forrásokat takarít meg.

Hol és mikor  tanácsos befektetési alapot létrehozni? Hogyan működik egy korlátolt felelősségű betéti társaság (limited partnership, LP)? Mi is az az Nyrt. (Public Ltd. Co., PLC)? Milyenek a helyi szabályok? Számos további kérdés létezik, melyekre – partnereink és a teljes Zenron csapat sok éves tapasztalatának köszönhetően – készséggel válaszolunk.

Ügyfeleink számára többféle befektetési alapot ajánlunk, a befektetési stratégiájukkal összhangban.

 1. Magántőke alap (Private Equity Fund)

Private Equity Fund csak olyan eszközökbe fektethet, melyeket nyilvánosan nem jegyeznek. A gyakorlatban ezeknek az alapoknak a befektetései elsősorban start-up cégekbe, ígéretes cégek részvényeibe irányulnak, illetve olyan cégekbe, melyek pénzügyi problémákkal küzdenek: úgynevezett alulértékelt eszközökbe, melyek esetében valamilyen jogi vagy pénzügyi problém áll fenn. Azáltal, hogy az alap tőkét invesztál a cégbe, tulajdonossá válik, így részesül a cég jövőbeni nyereségéből. A befektetett összeg függvényében úgy is alakulhat a tranzakció, hogy nem csupán az eladósodott cég összevonása vagy felvásárlása történik meg.

Mit nyerhet Ön egy magántőke alap létrehozásával:

 • tőkét az alap létezésének idejére, ami rendszerint 10 év
 • javíthatja cégének cash flow-ját
 • teljeskörú irányítása lesz az alapban
 • az alap magas hozama
 • adózási előnyök
 1. Ingatlanalap (Real Estate Fund)

Egy ingatlanalap létrehozásával minimális befektetéssel tud ingatlant, vagy ingatlanokkal foglalkozó cégben részesedést vásárolni, vagy éppen hatékonyan tudja menedzselni ingatlanportfolióját.

Mit nyerhet egy ingatlanalap létrehozásával:

 • bérbeadásból származó jövedelem a tulajdonában lévő ingatlanok után
 • pénzének infláció elleni védelme
 • biztonságos befektetés egy ingatlanban való résztulajdon formájában
 • adózási előnyök
 • egy magas hozamot nyújtó befektetési portfólió hatékony menedzselése
 1. Kockázatitőkealap (Venture Capital Fund)

Az alap innovatív projektekbe, start-upokba, kiemelkedő technológiai újdonságokba vagy ígéretes üzleti tervvel rendelkező vállalkozásokba eszközöl befeketéseket. A befektető tulajdont szerez a vállalkozásban.

Mit nyerhet egy kockázatitőkealap létrehozásával?

 • magántőkét, mellyel üzleti tevékenysége finanszírozható
 • tapasztalt mentorokat aktív befektetői minőségben
 • adózási előnyöket
 • befektetési eszközt növekedéséhez

A befektetési alapok létrejöhetnek még műtárgyakba, régiségekbe, autómobilokba, borba, whiskey-be és számos más körbe történő befektetés céljából.

Vegye igénybe szolgálatásainkat, készséggel ajánlunk konkrét finanszírozási tervet elképzeléseinek megvalósítására egy informatív találkozó keretében.

Működjön együtt a szakma valódi szakértőivel és nyerjen alapos betekintést az alapok létrehozásába és működtetésébe.

Biztosíthatjuk róla, hogy ha kitölti a jelentkezési lapot, a legjobb úton jár a befektetési alap létrehozásához vezető úton.

Milyen vállalkozási formában hozhatók létre az alapok?

 • Klasszikus jogi személy (korlátozott felelősségű társaság, vegyesvállalat, korlátolt felelősségű betéti társaság, európai vállalkozás, szövetkezeti forma)
 • Nyílt végű befektetési alap (SICAV)
 • Zárt végű alap
 • Vagyonkezelői alap

Jogi szempontból két alapforma létezik:

Nyitott alap – a befektetők az alap teljes fennállása alatt beszállhatnak vagy kiléphetnek az alapból

Zárt alap – amikor az alapba beérkezik a szükséges és tervezett tőkemennyiség, az alap már nem fogad további befektetéseket.

SICAV / Société d'investissement à Capital Variable /

Nyílt végű befeketetési alap

A ZENRON ügyfelek körében igen népszerű és praktikus befektetési forma a SICAV (Société d'investissement à Capital Variable/Nyílt végű befeketetési alap), amely a részvénytársaság elemeit adaptálja a kollektív befektetésekhez.  A SICAV egy kiváló befektetési forma, amellyel további részalapokat lehet létrehozni. A SICAV részalapok esetében fontos megjegyezni, hogy ezek csak a SICAV eszközeinek számviteli szempontból elkülönített részei, de nem rendelkeznek önálló jogi személyiséggel.

Kérje még ma ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 70 336 1426‬ telefonszámon vagy töltse ki az űrlapot.