Hívja +36 1 701 0417   info@zenronhungary.com        

OFFSHORE CÉGEK

ADÓOPTIMALIZÁLÁS

"ADÓPARADICSOMOK"

Offshore cégek - jogi adóoptimalizálás
Adóparadicsomok  - elérhetőek az Ön számára is

Közismert, hogy napjainkban nem nehéz áthelyezni cégünket egy másik országba és kihasználni a tényt, hogy egyes országok komoly "versenyelőnyöket" kínálnak a náluk bejegyzett cégeknek.  Vannak országok, amelyek a kettős adózást elkerülő nemzetközi egyezmények aláírására helyezik a hangsúlyt, míg mások az adóoptimalizálásra, ezáltal mininálisra csökkentve a befizetendő adók mértékét. Kitalálja, hogy melyik országokban a legelégedettebbek a vállalkozók?

Offshore cég létrehozása az alábbi főbb előnyökkel járhat:

 • tulajdon- és adatvédelem, a valós tulajdonos névtelenségének védelme
  (Példa: egy kft tulajdonosa egy ciprusi cég, melynek adatai nyilvánosan hozzáférhetőek a cégnyilvántartásban - a ciprusi cég tulajdonosa ugyanakkor rejtve marad.
 • A bürokratikus terhek csökkentése
  (Olyan országok, ahol minimálisak a hatóságoknak benyújtandó jelentések)
 • Adóoptimalizálás
  (Például ha olyan országba költözünk, ahol a vállalkozások mentesülnek a  társasági adófizetés terhe alól),
 • Üzleti kockázatok megoszlása (fizetésképtelenségi viták), versenytársak támadásai
  (A tulajdonjogok névtelensége, tulajdonjog felosztása több szervezet között)
 • Világpiaci terjeszkedés, a márka erősítése
  (Ez gyakori indok az amerikai piacra történő terjeszkedés esetében.)

Az offshore kifejezés olyan vállalkozást jelent, amely egy másik országban van bejegyezve, mint ahol a vezetőség és az alkalmazottak találhatóak. Néha az offshore-t tévesen "adóparadicsomnak" nevezik, de az emberek többsége ezt az elnevezést használja. Miért nem tehetünk közéjük egyenlőségelet? Mert lehet adóparadicsom az az ország is, ahol az üzleti tevékenység zajlik - például az Ön országában is vannak bejegyezve olyan gyártó cégek, amelyek bizonyos ösztönzők hatására települtek ide, és gyakorlatilag semmilyen adót nem fizetnek. Ugyanakkokr egy offshore célországban is lehetnek magasabbak az adótételek, ezzel szemben alternatív előnyöket kínálhatnak (például a tulajdon magasabb szintű védelme).

Vezetői szempontból az adóra mint költségre kell tekinteni - amint az adózást így kezeljük, nagy teret találunk az optimalizálás és a terv készítéséhez. Teljesen jogszerű és törvényes az adóteher optimalizálása - ami persze más mint az adóelkerülés, az adófizetés nemfizetése vagy az adócsalás.

Gondolkodik cége adóoptimalizálási lehetőségein?

Szakértői csapatunk készen áll a legnehezebb kérdésekre is!
A legális adóoptimalizálás nem azon a tényen alapul, hogy az egyes országok "nem beszélnek" egymással és nem adják át egymásnak az adózók adatait vagy a külföldi bankban elhelyzett bankbetétekk megtartja a banki titkot és az információkat a benne tárolt pénzről. Az itt ismertetettek tipikus példái az adóelkerülésnek, amely a világ legtöbb országában tiltott, és amelyet biztosan nem javasolunk.

A tisztességes és hatékony adótervezés célja olyan megoldás megtalálása, amely által a világ egyes országai által kínált előnyöket legitim módon hasznosítják. Ezért erősen javasoljuk, hogy ne végezzen offshore optimalizálást, hacsak nem rendelkezik megfelelően leképezett nemzetközi joggal, és nem ismeri a célzási hely törvényeit és pénzügyi szabályait.
Ha most egy offshore üzlet létrehozására gondol, örömmel meg osztjuk tapasztalatainkat és tanácsot tudunk adni Önnek, hogy melyik megoldás lenne a legmegfelelőbb az Ön céljaihoz.

Hívjon bennünket vagy írjon nekünk az oldalon található űrlapon, és örömmel megtárgyaljuk Önnel a részleteket.

Kérje még ma nem kötelező érvényű ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 1 701 0417 telefonszámon vagy töltse ki az alábbi űrlapot.
Kérje még ma nem kötelező érvényű ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 1 701 0417 telefonszámon vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

reCAPTCHA is required.
Védelem a spam, kattints