Hívja +36 1 701 0417   info@zenronhungary.com        

A  TULAJDONOSOK  NÉVTELENSÉGE,

VAGYONVÉDELEM

A tulajdonosok névtelensége

Az adóparadicsomok gyakran ellentmondásos hírnévnek örvendenek, annak ellenére, hogy teljesen jogszerű megoldásnak minősülnek. Egyáltalán nem csak arról van szó, hogy tisztességtelen üzleti gyakorlatot folytató cégek választják ez az alternatívát, akik néhány év után a Seychelle-szigeteken szó szerint a paradicsomi körülményeket akarják élvezni.

A vállalkozók többsége alaposan átgondolt szándékkal jut el egy adóparadicsomba. Leggyakoribb motivációjuk a tulajdonlás anonimitásának védelme.  Sok esetben vagyonuk védelmével kapcsolatos aggodalmaik, vagy éppen az egészségükért vagy szeretteik biztonságáért való aggódásuk vezérli őket.

A tulajdonlás valóban közügy?

A tulajdonosi szerkezet hazánkban rendkívül jól átlátható. A cégkivonatok a cégjegyzékből bárki számára hozzáférhetőek, követhetőek. Nem kell ahhoz sem Poirot-nak lennünk, hogy  ingatlannyilvántartásból lekérjünk egy tulajdon lapot vagy éppen egy vállalat pénzügyi kimutatását szerezzük meg, amelyben egy adott személy érdekelt.  Ugyanígy azonnal hozzáférhetőek a személyes adatok is, mint például születési hely és idő, vagy a tartózkodási hely.

Ne fedjünk fel semmit, amit nem kell -  a titoktartás megvéd minket.

Miért kell törekedni a tulajdon eltitkolására?

A piaci versenytársak gyakorlata messze nem mindig tisztességes.  Az erős versenyhelyzet néha olyan módszereket eredményez, amik egy yakuzától sem állnának távol. Mindezek negatív hatását ugyanakkor lehet, hogy "csak" a magánéletében fogja érzékelni.

Az én házam (és a cégem) az én váram

Néhány ország - különösen Európában - nagyobb eleganciával dobja a vállalkozókat a közmondásos ragadozók elé, mint Nero császár a gladiátorait az arénában. Hogyan tudja ezt kivédeni? Szerencsére van lehetőség a homályosításra és ezáltal a vagyon megvédésére, úgy, hogy külföldre költöztetjük a céget. Az offshore cégalapítás egy remek alternatív lehetőség az eredeti tulajdonos anonimitásának megőrzésére.

Egy népszerű adóparadicsom, ahol garantált a magánélet védelme és nem lelhető fel a valódi tulajdonos

Másik alternatíva lehet egy helyi képviselő kinevezése. Ez önmagában használható. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonos, az igazgató és felsővezető pozícióra egy másik személyt neveznek ki, pénzért ellátja ezt a funkciót. Az igazi tulajdonos személye így titokban marard, ami komoly előny tud lenni a piaci versenyben, vagy éppen védi az igazi tulajdonost a nem kívánt médiától.

A megbízott aktívan vagy passzívan képviseli a céget, mindig a tulajdonostól kapott utasításokat követi, soha cselekszik saját döntéskörben. Így aztán fontos, hogy a jelöltet hiteles, megbízható közvetítő segítségével kereresse meg.  Vadidegen kezekbe adni ekkora hatalmat nagyon kockázatos lenne. Mi segítünk abban, hogy megtalálja a megfelelő személyt a pozícióra, továbbá segítünk a  pontos hatáskör kijelölésében is.

Kérje még ma nem kötelező érvényű ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 1 701 0417 telefonszámon vagy töltse ki az alábbi űrlapot.
Kérje még ma nem kötelező érvényű ajánlatunkat. Hívjon minket a +36 1 701 0417 telefonszámon vagy töltse ki az alábbi űrlapot.

reCAPTCHA is required.
Védelem a spam, kattints